Revetlles de Sant Joan, segures 2023

Dilluns, 19 de juny de 2023 a les 08:00

La celebració de Sant Joan és una festa tradicional i molt arrelada al territori, amb participació de tots els públics. Conté una gran riquesa ritual i simbòlica: el foc, però també el menjar, les cançons, i altres pràctiques en són elements essencials. A més, té una significació específica ja que coincideix amb el solstici d’estiu i és el tret de sortida per gaudir de les activitats a l’aire lliure i de les vacances.
La situació actual de risc alt d'incendi forestal deriva, principalment, del llarg episodi de sequera generalitzat a tot el territori, donades les poques pluges registrades i el consegüent estrès hídric que pateixen els boscos. Ara per ara és difícil establir en quines condicions ens trobarem als volts de la revetlla de Sant Joan.
Davant d’aquesta situació, i amb la incertesa de com anirà evolucionant, es proposa enfortir els missatges relacionats amb el risc d’incendis forestals de cara a la campanya de revetlles, amb l’objectiu d’avançar-nos per fer un bon ús del material pirotècnic i evitar incendis.
Tal com indiquen les dades, un nombre elevat dels incendis forestals durant les revetlles deriven de l’ús de pirotècnia per part de particulars en activitats no organitzades, on no hi ha mesures de seguretat específiques. Els incendis es vinculen, sobretot, a coets i articles pirotècnics voladors en general i a les fonts i altres articles pirotècnics similars. D’altra banda, les activitats organitzades per ajuntaments i entitats i, en general, l’ús professional de la pirotècnia compten amb processos d’autorització i mesures de seguretat que redueixen els riscos.

Darrera actualització: 15.06.2023 | 14:54